Vapaaehtoiset - Seuratoiminnan sydän
Huuhkajat- ja Helmarit 8-13vJulkaistu: 06.04.2023 22.36

Vapaaehtoiset - Seuratoiminnan sydän

Yksikään urheiluseura ei pyöri päivääkään tehokkaasti, jos taustalla ei olisi aktiivisia vapaaehtoisia, pelaajiemme (lastemme) isiä ja äitiä. Niin on myös Team LKP:ssä.

Team LKPn toiminnassa on vuositasolla mukana yli 50 vapaaehtoista vanhempaa, joista pieni osa toimii seuratasolla esim. hallituksessa tai valmentajan rooleissa. Näiden lisäksi on vielä paljon suurempi joukko, jotka toimivat joukkueissa pyörittäen niiden arkea mm. joukkueenjohtajien, valmentajien, huoltajien ja varustevastaavien rooleissa. Joukkueen arkeen kuuluu mm.pelijärjestelyt, harkkavuorojen suunnittelut ja toteutukset, turnausmatkat, varain- ja varustehankinnat sekä usein myös futiskenkien nauhojen sitomiset ja juomapullojen täytöt😊

Vastavuoroisesti siitä ajasta, jonka nämä vapaaehtoiset kuluttavat omasta vapaa-ajastaan toimintamme pyörittämiseen on saatavilla mahtavia kokemuksia, välillä hurjia voiton juhlia ja välillä taas pettymyksiä katkeran tappion jälkeen. Ihan kuten normaalissa elämässäkin, näitä tarvitaan.

On myös mahtavaa seurata läheltä oman lapsensa kehittymistä pienestä nassikasta liian iso pelipaita päällä, juniorifutaajaksi ja nähdä kuinka ryhmässä toimiminen kehittyy kohti teini-ikää ja aikuisiän suurempia haasteita.

Harvoin vapaaehtoisia tulee kiitettyä heidän antamastaan panoksesta. Panostus ei vaikuta pelkästään seuran toiminnan pyörittämiseen vaan myös laajemmin ajatellen tulevien veronmaksajiemme asenne- ja liikuntamyönteisyys-kasvatukseen.

Siksi haluan nyt tällä erillisellä uutisella kiittää seuramme vapaaehtoisia työstänne!

Välillä on itse kullakin tiukkaa muun siviilielämän pyörteissä hoitaa seuran tai joukkueen asioita, mutta tiedän, että lopulta tästä ajasta syntyneistä kokemuksista jää niin lapsillemme kuin meille aikuisillekin enemmän positiivisia muistoja loppuiän ajaksi.

Tarvimme jatkuvasti mm. uusien ikäryhmäjoukkueiden aloittaessa pelaajien vanhempien apuja, koska emme tule olemaan jatkossakaan palkallisin voimin harrastusta tarjoava seura, vaan toiminnan sydämenä olette te vanhemmat jotka pumppaatte uutta verta järjestelmään, jotta liike jatkuu.

Ole siis pelaajan vanhempana aktiivinen! Kysy häneltä kuka on jo ehkä lupautunut joukkueenjohtajan tehtävään, että miten voisit olla hänelle avuksi. Jos jojoa ei vielä ole valittu, mitäs jos itse ottaisit siitä rohkeasti kopin ja pyytäisit kaveriksi jonkun toisen vanhemman. Tai kiinnostaako valmentaminen, mitä jos lähtisit valmentajaksi lapsesi joukkueeseen? Näin varmistamme seuran toiminnan jatkon tulevaisuudessakin, kuten se on jo seuran pian 30v historian aikana aiemminkin tapahtunut.

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi lapsesi harrastuksen pariin, lupaan ettet tule pettymään😊

Vauhdikasta futiskesää 2023 kaikille!

Jani Ylinen, Team LKP pj.